25.7.14

Aktiviteettia elämään

Huhhuh, ensimmäisestä työviikosta selvitty ja onneksi alkaa viikonloppu. Tänään oli nimittäin harvinaisen rankka päivä. E näytti ihan toisen puolen itsestään, sen kiukkupussipuolen siis, ja mä sainkin kunnian pitää ensimmäisen puhutteluni ranskaksi. Lukuun ottamatta muutamaa taiteellista taukoa, jolloin kaivoin sanakirjan esiin, se oli erittäin hyvä saarna, heh. Ja kyllä se anteeksipyyntö sieltä lopulta tuli.

Mutta ei siitä sen enempää. Meillä on ollut kuitenkin E:n kanssa tosi kivoja hetkiä yhdessä ja ollaan käyty monissa puistoissa ja leikkipaikoissa. Eilen me lähdettiin Vitam ostoskeskukseen, jossa sijaitsee Vitam Ludic niminen leikkipaikka. Se olikin ihan mahtava idea. E sai riehua ja leikkiä ikäistensä kanssa ja mä sain paljon kaipaamani hengähdystauon. 


E toimi oppaana kun ajettiin. Oli kyllä loistava opas. Yht'äkkiä takapenkiltä kuuluu "Se on tämä". Koita nyt risteyksessä päättää mikä on tämä. Vähän huono juttu nimittäin kun opas ei erota vasenta ja oikeaa.



Voi sitä kiljunnan, itkun ja huudon määrää. Laittakaa parikyt 4-10 -vuotiasta "häkkiin" leikkimään niin tiedätte mistä puhun. Musta tuntui, että mun korvat tinnitti vielä illallakin.


"Mä meen nyt tuonne ja kun huudan Lotta, ota musta kuva". Tein työtä käskettyä.

Mä innostuin tosta paikasta itsekin. Vitamissa on nimittäin kuntosali, uimahalli, seinäkiipeilyä, kauppoja ja ruokapaikkoja. Päätin eilen jo, että tänään menen illalla sinne vähän nuuskimaan paikkoja. Ja minähän menin. Teki todella hyvää olla hetki ihan oikeasti yksin ja olla omalla aikataululla, ilman mitään velvotteita. Mä nappasin noiden urheilupaikkojen esitteitä mukkani, muuten en oikein jaksanut shoppailla. Ajattelin liittyä kuntosalille ja uimahalliin syyskuussa, koulujen alettua, kun mulla on enemmän aikaa. Seinäkiipeilyäkin täytyy kokeilla.

Ja varoituksen sana, älkää menkö ruokapaikkoihin nälkäisenä. Voi käydä näin:

Nam. Tossa oli kyllä kermavaahtoa enemmän kuin yksi ihminen pystyi syömään.

Toinen paikka, jossa ollaan käyty useaankin otteeseen on Parc de la Mairie. Se on kiva pikku puisto tässä aika lähellä. Tänään oli pitkästä aikaa loistava keli, joten suunnattiin puistoon. Osittain myös siksi, että siivooja sai rauhassa tehdä työnsä (Ranskassa melkein kaikilla käy viikottain siivooja) ja osittain ihan ulkoilun ilosta. Nukkekin pääsi rattaineen mukaan. 


Mairie eli kaupungintalo on siinä ihan vieressä. Siitä siis puiston nimi.
Puisto-selfie!
Oh my god, pitikin mennä kehumaan, että täällä on loistava sää. Kamala ukonilma alkoi yhtäkkiä ja sataa kuin saavista kaatamalla. Toivottavasti ilma paranee yön aikana, sillä huomenna aamulla lähden valloittamaan Geneveä. À tout à l'heure!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti